Sommarmöte den 17 juni 2023

 

Då var det äntligen dags att åka ner till Skåneland och träffa våran gamla medling och hennes Roger. Vi möttes upp på gamla Ikeas parkering innan vi startade den långa färden ner till Linn. Vi var 10 st medlemmar som åkte plus 3 barn. Tog ca 2 timmar ner.

När vi kom fram välkomnades vi av paret och även av Linns svärföräldrar. Vi gick runt i ladan där det fanns massvis av olika fågelarter, endast kroknäbbar. Några par hade holkar uppsatta och några levde tillsammans med artfränder i stora voljärer.
Det fanns vaktlar, undulater, nymfer, arapapegjojor m.m.

Det fanns också ett stall i andra delen av ladan där det fanns 2 minigrisar, 2 kaniner och några marsvin. Hästarna bodde utomhus i en stor hage där det även fanns en ligghall för dom som skydd för regn och rusk.

Därefter så åt vi lite grillat med goa’ potatissallader, grönsallad och bröd. Detta bjöds vi på och det var såå gott. När vi låtit maten sjunka gick vi poängpromenad, och frågorna var såklart fågelrelaterade. Det började småregna när vi började gå rundan, men det kom aldrig så mycket. Det hade ju behövts en hel del regn nu, då det är så torrt i markerna nu.

Och efter promenaden bjöds det på fika och prisutdelning. Själv lyckades jag, (Lisbeth) pricka in en tredjeplats och det hade jag inte riktigt förväntat mig. Blev jätteglad!

Några av medlemmarna gick återigen en runda in i fågelhuset för att njuta av alla vackra fåglar. Så kring klockan 16 så började folk droppa av för att bege sig den långa vägen hem igen.

Vi medlemmar vill tacka Linn och Roger för eran gästfrihet och vi hoppas få återkomma.

Vid tangentbordet satt Lisbeth