Resa till Själland med Öresunds Fågelförening

I samband med GBF´s 60 års firande fick vi i föreningen en gåva av ÖFF i form av 2 st platser på en resa till några uppfödare i Danmark. Jag och Stefan hade förmånen att få dessa platser och i lördags var det dags.

Eftersom bussen skulle avgå 6:45 ifrån Helsingborg så valde vi att övernatta där vilket var mycket trevligt.

Vi åkte ut till samlingsplatsen där några av våra medresenärer väntade. Efter en stund kom bussen med resten av gänget och i spetsen var vår eminente reseledare Mats Hafström ordförande i ÖFF och även ägare till Djurparken i Helsingborg.

Vi tog färjan över till Helsingör och körde mot Korsör/Slagelse där vi besökte Tom Jensen. Där fanns många fina voljärer med australiska parakiter, amasoner, aror och finkar mm där bjöds vi även på kaffe och smörgås.

Nästa besök var hos Ole och Anni som hade väldigt vackra finkar där fick vi också se en smart micromaskuppfödning.
Ole2 (2) Ole4 (2) Ole6 (2)

Hemma hos Svend Sögaard som har kungsparakiter, amasoner, sparvpapegojor, hooded parakit och guldskuldrad parakit. Där serverades en fantastisk god lunch som ÖFF fixat.
Svend4 Svend5 Svend2

Sista besöket var hos Ove Brinkmann som är veterinär. Han har Keor, amasoner, kragpapegojor och annat smått och gott i en stor anläggning.
Ove24 (2) Ove20 (2)

Som avslutning åkte vi till ZEN Garden i Stenlille där det fanns en mängd med vackra blommor och massor av Koi, vi fick också se deras stora reningsanläggning.
Zen4Vi tackar för en intressant resa med massor av trevliga fågelvänner!

Caroline & Stefan