Medlemsmöte med friflygning den 9e februari 2020

Medan stormen drog in över Västsverige gick Folke och undertecknad ner till lokalen för friflygningen. Vi trodde inte någon skulle komma, i vindarna och det horisontella regnet, så vi tog bara fram ett bord och några stolar samt förberedde en enda kanna kaffe.
Vi hade lite fel. Till slut var vi sjutton personer och åtta gojor. Fler bord och stolar togs fram och mer kaffe tillreddes.

 

 

Nadja, hennes pappa och hennes bror kom som gäster. De har två nymfer och ville prata fågel med oss. Jeanette med familj kom och Klara med bror och pojkvän var där. Elona kom men idag hade hon ”bara” med sig Doppler. Vädret var för jobbigt för två små sparvar. Nicko och Steffi kom. Nicko var nu frisk(förkyld vid årsmötet)men Steffi hade fått hans förkylning. Hon var dock på bättringsvägen. Lena kom också, så Folke fick ha Goya på axeln. Detta istället för Nisse, som idag vägrade komma med.

Till allas glädje kom också Janne och Malin med Meya och Rocky. Rocky var sig lik och fraterniserade med många av oss. Han är, utan konkurrens, den fågeln som pratar mest i föreningen och det visade han idag. Dessutom är det så, att den som har något ätbart får Rocky på axeln. Meya är lite mer diskret av sig men hittade Klaras bror. Han hade en nästan likadan tröja som Janne, så honom kunde hon sitta på. Nemo, å andra sidan, blev helt hypnotiserad av Janne och kunde inte slita sig.

 

Doppler var lite lugnare än vanligt, tyckte jag, men flög mest ändå. Amazonerna gjorde inte så mycket väsen av sig utan satt mest på sina ägares(eller Folkes) axlar.
Vi människor pratade, fikade och skrattade åt Rockys tirader. Vi avslutade lite tidigare än vanligt då vinden skulle öka. Trots vädret hade vi en riktigt trevlig, och välbesökt, friflygning. Nästa gång är 8 mars.
Välkomna då, Maria