Medlemsmöte i Borås den 14 april 2013

Upptakt i Borås!

Vad är nu detta…
Jo i trakterna kring Borås har vi många medlemmar som vi gärna ville träffa på ort och ställe.

Ida hade hyrt 4-Hgårdens lokal där vi kunde sjunka ner i mjuka soffor och fåtöljer och bara njuta…. 

Det kom barn och föräldrar, kända och okända för oss andra, och när Rita hälsade oss alla välkomna så var lokalen fullsatt med 38 personer.

   

Temat var nymfkakaduor:

Thomas visade först bilder på australiska fåglar och avslutade bildserien med olika bilder av nymfkakaduan. 

Som alltid är Thomas den exemplariske talaren med sina kunskaper och sin tydliga röst och flera ställde frågor. Stor applåd.

Ida visade upp några av sina 20-talet nymfkakaduor, gulkindad isabel, vithuvad brokad tex. Det är en fågel som dammar mycket och en luftrenare krävs för att ha en behaglig luft att andas.

De älskar att duscha och går bra ihop med  många andra fåglar.

Ida fick också flera frågor som hon besvarade som den ”nymfexpert” hon är. En fråga löd så här: Vad gör man om fåglarna inte vill äta frukt och grönt? Jo, Ida tar bort fröerna någon dag och erbjuder frukt och grönsaker istället.

Ida fick god hjälp av 7-årige Degeo som hade med sin egen fina nymfkakadua.

Lite fikabilder:

Lite mingel …

    

 

och lite fågeluppfostran

   

Rebecka började med att berätta om vad som är absolut förbjudet att ge fåglar. Avocado och sparris är sådant, och lakrits fastnar i krävan.

Man kan ta in mycket kvistar, allehanda lövträd med möjligen rönnbär undantaget. Om man vill ta in tall och gran så måste dessa lufttorkas först, så att terpentinet försvinner.


Rebecka hade med olika kryddväxter som man enkelt kan gro hemma. T.ex basilika, citronmeliss och chilipeppar. Man kan också grodda de flesta fågelfrön.
Men det är VIKTIGT att skölja det man groddar, en till två gånger per dag om man sparar det ett par dygn.

För att förhindra mögelsporer att växa till i det man groddar kan man tillsätta några droppar kalciumproponat. Har du några frågor kring detta preparat, kontakta någon av våra ”sakkunniga”.

 

De som gjorde detta möte till den succé det blev är Thomas samt Ida och Rebecka, två av våra unga medlemmar som bor i Borås.

En stor applåd!

Applåder fick också 2 av våra medlemmar, Rose-Marie och Gösta, som hade åkt längst med sina 60 mil tur och retur! 

Den här gågen hade vi fyra fotografer: