Medlemsmöte den 2 oktober 2022

Vi var tio personer som möter på Falkgatan, den andra oktober, för att lyssna på Rebecka Svensson, när hon pratade om att träna, belöna och uppmuntra djur. Det mesta handlade ju om papegojor, men hon gjorde också några avsteg med katter och hundar. I stora drag handlar det om samma sak: positiv träning.


Hon började med något väldigt viktigt, nämligen den vardagliga hanteringen. Med detta menas att vänja fågel vid vardagliga händelser, som att klippa klor, gå in i transportbur, komma på inkallning osv. Man bör även vänja fågeln vid olika miljöer. Det är viktigt för att fågeln ska slippa stress. I vardagsträningen ingår också att träna fågeln inför veterinärbesök. Detta är viktigt, speciellt när fågeln är skadad eller sjuk. Ett extra stresspåslag vid ett veterinärbesök kan göra skadan värre.


Hon gick också igenom trickträning. Den är bra för att få fågeln att använda huvudet och den bygger ett band mellan dig och din fågel. En genomgång av klickerträning och targetträning, och vilka fördelar de hade, ingick också. Rebecka pratade också om vilka belöningar man kan använda. Mat fungerar ofta men också lek och ”kli i nacken”.

Efteråt gjorde vi som vi brukar: fikade och pratade. Tack Rebecka för en mycket bra information och inspiration.

Nästa medlemsmöte är 20 november. Då ska vi prata om råfoderdiet.
Vid tangenterna, Maria