Medlemsmöte april 2014

medlemsmöte april 20014-2Vi började, som de flesta andra möten med en lite uppdatering om vad som hänt i föreningen sen sist. Eftersom Dan inte kunde närvara denna dag fick vi hoppa över resor-biten, men mer om Tysklandsresan blir nästa möte, 4 maj.
Vi har öppnat en medlemsbutik där man kan för närvarande kan köpa foder, kalciumproprionat och frysta frukter. Vid intresse kan ni ringa Dan (0322-62 43 40). Inbetalning sker i förskott på PlusGiro 62 93 32-8.

Hemsidan har fått ett nytt utseende och ligger nu på ett annat webhotell. Den gamla sidan var inte kompatibel med det nya webhotellet, varför det krascha.
Nu har hemsidan en ny header, meny och ett nytt innehåll. Jag hoppas ni alla trivs med det och tycker det är lätt att hitta.
Jag vill tacka Glenn och Jimmy för hjälpen och grönt te för att fått detta att funka. Tack också till Rita för peppandet.
Som ensam webmaster, är det jag som uppdaterar hemsidan fortsättningsvis, varför jag tacksamt tar emot bilder och texter från er medlemmar. Jag sitter själv på lite idéer för att ytterligare framhäva vår förening, med bland annat artbeskrivningar, skötselråd och fågelhantering. Här behöver jag er input. Maila gärna till mig, webmaster@gbfhobby.se

Vi har två kommande evenemang i föreningen, Alingsåsmässan och Sommargrillningen. Är det någon som gärna vill ha oss er får ni gärna höra av er till ordförande@gbfhobby.se.
Alingsåsmässan är en mycket uppskattad smådjursmässa. Vi uppmanar alla att ta sig dit 4-6 juli.

Vi efterlyser en kontrollant. Dess uppgift är att kontrollera de olika uppfödningar inom föreningen. Detta kommer att tas upp på nästa uppfödarmöte, lördagen den 12.medlemsmöte april 20014-3

Nästa friflygning är den 13 april och temat för dagen är burstorlekar.

Undulatgruppen har nästa möte 10 may.

Efter detta digra informationsflöde följde mötets tema i form av filmvisning av Thomas Brosset. Den första filmen handlade om djurlivet på Nya Zeeland med fokus på fåglar. Den berättade om många av de unika fåglar och andra djur som finns och har funnits på Nya Zeeland, bla kiwi och kakapo. Den andra filmen var en film om hur man försöker få Kakapon att överleva som vild art. medlemsmöte april 20014-5Den ansågs helt utdöd tills några få exemplar hittades på Stewart Island. Avslutningsvis visade Thomas en kort film om aror.

Med all denna nyvunna kunskap gick vi ner till lektionssalen för fika och samspråk. Både semlor och två sorters mjuka kakor fanns. Ett stort tack till Rita, Annika och Alison för läckerheterna. Under fikat höll även Thomas Brosset auktion på några burar av märket ”vintage”. Behållningen gick till föreningen.

medlemsmöte april 20014-9

Denna bur blir Felix Amazons nya transportsbur. Heja!

Vi pratade även om att göra ett gemensamt köp hos Zoosajten. Jag (Alison) kommer att vistas i Skåne snart och kan därför medtag en inköpslista! Vi pratar vidare om detta på nästa friflygning som är nu på söndag.