Medlemsmöte 25 oktober 2015

Den 25 oktober var det medlemsmöte på Naturhistoriska Museet.

Vår föredragshållare uteblev med kort varsel och vi fick prata foder istället. Det kan man ju prata mycket om, i och för sig. Cirka tjugo medlemmar dök upp och fick höra Per Hermansson och undertecknad prata om, och visa, olika fröer och pellets. Vi skickade runt våra prover och någon (hej Leif) vågade faktiskt smaka på pellets. det var ingen hemlighet att de prov på Harrison som jag hade med mig innehåller cayennepeppar. Som vanligt blev det lite diskussioner och smågnabb. Alla har inte samma åsikter i allt, förstås.

Sedan berättade Rita hur ett DNA-test går till. Hon berättade också vilka möjligheter till könstest man hade, innan de som används idag fanns. Hon visade bilder och beskrev det hela. När man pratar om fåglar blir X och Y till Z och W, tex.

Efter detta gick vi ner till skolsalen och fikade. Som vanligt hade Annika och Rita bakat. Det fanns tillräckligt till en hel arme. Gott så det förslår. Efter att ha smörjt kråset tills det inte fanns någon plats kvar i magen avslutade vi mötet.

Nästa möte är julmötet 13 december. Väl mött då, Maria