Hos Susanne den 15 februari

Temat för denna träff var Sparvpapegojor och vi var 12 personer som samlades hemma hos mig och Daniel i Ytterby. Vi fikade och pratade först om chiafrön och grit som några av våra uppfödare inhandlat i Danmark.
Jag har en liten hobbyuppfödning på nymfkakaduor och Lessons sparvpapegojor och alla ville såklart se mina fåglar.

Min lilla rödpannade kakariki som är 10 veckor gammal höll uppsikt kring oss hela mötet! Hon är köpt hos uppfödare i Helsingborg och min första (men troligtvis inte sista) tamfågel. Hon ska få en partner när jag hittar en fin obesläktad hane.

 

 

 

 

Sparvpapegojorna eller Forpus-släktet består av 7 arter små papegojor som härstammar från syd- och mellanamerika. De hör till världens minsta papegojor och några av arterna finns representerade i fågelhobbyn. Lessons sparvpapegoja är den vanligaste som tamfågel och finns i ett flertal mutationer. Sparvpapegojorna är trevliga som tamfåglar och är mycket nyfikna och framåt. De kan dock vara mycket aggressiva och är svåra att hålla tillsammans med en del andra arter. De är mycket tystlåtna och passar bra för den som bor i lägenhet med grannar. Detta är en del av den presentation som jag visade under mötet.

Ett stort tack till alla som deltog och speciellt till vår nya juniormedlem Ella som nyfiket visade sitt intresse för sparvpapegojorna!
Foto Thomas Brosset.

Susanne Lundell

 

 

 

 

Några av mutationerna hos Lessons sparvpapegoja.