GBF:s föreningsstämma (årsmöte) 2017-01-15

Söndagen 15 januari träffades vi, 20 medlemmar, och höll föreningsstämma i föreläsningssalen på Naturhistoriska Museet.

Rita började med att hälsa alla välkomna, och påvisade sedan dagens agenda. Därefter var det lite information, tex att föreningens aktiviteter är planerade t.o.m november. Trots detta finns det givetvis plats för flera idéer.

Sedan tackade Rita styrelsen, Dan, och Britt för året som har gått, även för att Dan och Britt gjort mycket jobb för föreningen utanför styrelsen.

Efter detta förklarade Rita föreningsstämman öppnad. Hon föreslog Dan som mötesordförande, och det antogs av en enig stämma. Dan i sin tur kallade Folke som bisittare (eller bistående, för han stod vid datorn hela tiden).

20170115_1323

Stämman följde schemat till punkt och pricka, och alla var eniga. Valen av nya styrelsemedlemmar samt omval till styrelsen, gick enligt valberedningens linje. Stämman var avslutad efter fyrtiofem minuter.

Dan berättade därefter om förbundets årsmöte, där han satt ordförande, tyvärr var där en dålig uppslutning, endast 8 röstberättigade.

Han berättade även om en fågelförening i Skåne som satsar stort på tamfågelägarna. Deras förening har införskaffat en typ av ”paviljong”, med aluminiumstomme och nätväggar. Den använder de till aktiviteter, mest med tamfåglar, som drar folk, och gör på det sättet reklam för fågelhobbyn. Han uppmanade styrelsen att titta noga på det alternativet även för vår förening.

Efter denna rapport var det dags att avtacka Rita som ordförande. Dan berättade om hur vår förening såg ut när hon blev vald, föreningen var på väg att läggas ner p.g.a  lågt medlemsantal, dålig ekonomi, samt bristande engagemang. Denna trend har vänt, en av orsakerna var att föreningen, med Rita som ordförande öppnade upp för tamfågelägarna. Rita å sin sida, kontrade med att hela styrelsen och medlemmarna också varit delaktiga i processen. Rita fick som avtackningsgåva, en orkidée samt en flaska vin, för sitt stora engagemang som ordförande i föreningen.

20170115_1334

Därefter tackade Britt Rita personligen, med en liten present och ett kort.

20170115_1352

Efter detta gick alla ner till skolsalen, och åt utsökt smörgåstårta (som Rita hade gjort), drack kaffe, samt åt smarrig kaka. (Tack Annika.) Efter att ha ätit sig mätta och pratat med kompisarna, var det dags att gå hem.

20170115_1360 20170115_136420170115_1377

Nästa möte är den 5 mars.

På återseende då, Maria