GBF:s årsmöte 19 januari 2014

Söndagen 19 januari var det dags för GBF:s årsmöte. En kall, snöig söndag mötte vi upp, 40 själar, på Naturhistoriska Muséet. På agendan stod med-lemsmöte, årsmöte med allt vad där är, och trevligt umgänge med god mat.

_AXX1850
Rita hälsade oss alla välkomna och överlämnade sedan ordet till Dan.
Han informerade oss om olika medlemsförmåner.

Först berättade han om diskussionerna med Agria.

Som en av bara två fågelföreningar i Sverige, kommer vi att få tio procents rabatt på premien på våra fågelförsäkringar. 

En annan medlemsförmån är att föreningen tänker starta en ”medlemsbutik”.

Det första ”butiken” kan erbjuda medlemmarna, är kalciumpropionat. Det här medlet ska man ha i vatten, och det är antibaktriellt, det hindrar mögel och svamp. Nu är det Per (Hermansson) som har medlet, och det säljs till ett mycket bra pris. Foder kan vi köpa via Dan, men nu funderar föreningen på ytterligare en importör. Vi kommer eventuellt också att kunna köpa djupfryst, färdighackad exotisk frukt.
Finns det fler önskemål, så hör av dig till Dan,
telefonnummer 0322-62 43 40..

När det gäller resor,

så är två minibussar fyllda på resan till Köge, den 23 februari. Fler vill följa med, så det finns fortfarande plats på en tredje buss. Det är en dagsutflykt, med foder, fåglar och mat (här menas mänsklig mat).
Den 15 mars är det dags för en utställning, i Danmark, på dvärg- och sparv-papegojor. Där är föreläsningar, försäljning och, givetvis, utställning. Dessutom planeras en resa på våren, antingen till Danmark eller Tyskland. Rita undersöker fortfarande Tysklandsalternativet.
Rita informerade om en ”happening” i London, ”Think Parrotshow”. Denna går av stapeln 22 juni. Man kan fixa boende i närheten.

Nu har föreningen börjat prenumerera på tidningen ”Parrots”. Den finns att låna hos Thomas, som kommer att ha med det senaste numret på våra medlemsmöten.

Sedan var det min tur att informera om tamfågel-gruppen.

Det blir tre friflygningar nu på våren. Den första blir 23 februari.
Jag tog upp att en medlem, Bengt Winbladh, hade varit på radio – Mix Megapol- i direkt-sändning med sin goja Miranda.
Jag uppmanade också medlem-marna att titta på tv-kanal 1 den 24 januari, klockan 8.
Då skulle tamfågelgruppens hemliga uppdrag avslöjas.

På_Spåret Mix_Miranda_2

Dessutom berättade jag om en kurs i fågelträning, som ska hållas i Stockholm i maj.

Sedan var det dags för själva årsmötet.

Med Folke som mötesordförande och mig som sekreterare kändes det nästan som en stor, trevlig hemma-hos-oss. Bara lite tystare.
Vill du läsa mera om vad som gicks igenom, så finns protokollet att tillgå för medlemmar. På det hela taget har 2013 varit ett mycket bra år, med många aktiviteter och framförallt vårt 60-årsfirande. Även budgeten fick godkänt, trots den stora festen. Nästa års budget ska vi bestämma om på nästa medlemsmöte.
Vi valde en ny styrelse, på det hela taget efter valberedningens förslag. Britt, och vi andra som byter uppgifter, avtackades av Rita, som också visade en mycket talande bild om hur management fungerar.

_AXX1865   _AXX1871

_AXX1864   _AXX1878   _AXX1891

Blommor fick också Rebecka och Dan.

 Efter det gjorde vi ett avbrott för att äta.

Nere i skolsalen var det uppdukat med rostbiff/kalkon och världens godaste potatissallad. Till kaffet fanns det underbara bakelser. Tack Rita, som hade fixat denna festmåltid.

 _AXX1914

_AXX1906

_AXX1907   _AXX1912

Därefter var det dags för Thomas

att visa en film om papegojor i Australien. För mig, som alltid har fått höra att papegojor är monogama, var det förvånande att höra om ädelpapegojornas hemliv. Tala om svingers. Men vi fick också höra om det speciella med undulaters fjäderdräkt och palmkakaduans enorma näbb. En underbar film.
Tack Thomas.

Ett mycket trevligt årsmöte var till ända. Nu väntar 2014.

Maria

Bilder: Alison