Friflygning med tamfågelgruppen, 161106

Normalt börjar träffen klockan 13 men idag var vi många som kom 15-20 minuter tidigare. Tror det var många som väntat på denna dag, då det är så trevligt att träffas med våra tamfåglar.

Vi var 20 medlemmar och 14 gojor, varav det var 8 amazoner av olika slag, 1 Nymfkakadua, 1 Ara, 2 kakaduor, 1 Meyers, och 1 Ädelpapegoja. Med andra ord, så vart det fullt hus! Jättekul, verkligen!

Dagen till ära så hade Hobbe från Leksaksholken kommit för att sälja lite papegojleksaker till våra älsklingar. Vi var många som handlade och han hade mycket saker med sig. Vi blev alla alldeles till oss av allt det roliga han hade med sig! Alla drog och slet i grejerna.

Under tiden så flög gojorna omkring, busade och hälsade på varann, ibland så hamnade några av dom på oss medlemmar. Lena är en av oss som tydligen alla gojor gillar. Vid ett tillfälle hade hon 5 gojor på sig samtidigt.

Miranda, våran fina blå-gula Ara, ville också flyga lite, och då fick det beredas plats så hon kunde ta några vingtag över rummet så hon sedan kunde landa på någon som stod i andra delen av rummet! Det är otroligt häftigt att se henne flyga runt!

Det serverades även kaffe och smörgås, och allt var så trevligt så. Tiden gick väldigt fort, och det gör det ju alltid när man har trevligt, vid fyratiden så var det dags att dra sig hemåt. Vi hjälptes alla åt att städa och göra lokalen fin igen, och vi längtar redan tills nästa friflygning som skall bli, och det är den 27:e november klockan 13.00

Lisbeth Rosén

img_3173  img_3185img_3181
img_3176
img_3194