Friflygning februari 2015

Så var det dags för årets första friflygning. Trots att datumet var ändrat (det förra datumet krockade med resan till Köge och dit var det många som ville åka med) var det många som kom. Hur många människor det var kunde jag inte räkna men som vanligt spände åldrarna ifrån förskoleålder och uppåt. Det var i alla fall 14 fåglar. Från undulater( hej Ture och Bertil) via nymf och pionus (Gud vad söt Dexter är) över amazoner och jako (med nykomlingen Pepsi) till Miranda, Bengans häftiga blågula ara. Dessutom Ritas kakaduor Bengan och Java.
Vi började allvarligt med en genomgång av tecknen på papegojsjuka, eftersom den, tyvärr, är högaktuell. Sedan pratade vi om att, som fågelägare, ta sitt ansvar när det gäller att garantera att fågeln är frisk. Fågelägarna skrev också på ett intyg gällande detta. (När jag skrev fågelägarna klev autokorren in och ändrade till fågeljägarna. Skrämmande, inte sant.)
Sedan visade jag (Maria) på listan på giftiga växter och den som ville ha materialet skrev på en lista. Jag skickar sedan listan via mail.
Sedan var det äntligen dags att släppa ut fåglarna och fika. Som vanligt gick det avslappnat till. Vi flöt runt och pratade med alla och fåglarna flög omkring. Rätt var det var hade man tre fåglar på sig, sekunden efter ingen alls. Alla roade sig och trivdes gott, men Alison blev lite orolig när Felix och Mimmi fann varandra. Men med hjälp av små bitar av godis lyckades hon locka tillbaka honom. Vägen till amazonens hjärta går ju, som de flesta vet, via magen.
Efter tre timmar började många av fåglarna nicka till och det blev dags att städa undan efter oss. Tack för en riktigt trevlig friflygning, alla ni som deltog, och vi ses nästa gång.