Friflygning den 22 september 2019

Vi var 11 personer som mötte upp med 6 gojor. Dagen till ära vägrade Nisse att komma ut ur sin bur. Hon lekte farlig drake så hon fick stanna hemma. Som så ofta var det flest amazoner: Polly, Jacko, Goya och Filur. Klara och Elona kom med sina jakos, Nemo och Doppler. Tyvärr, för Bettan, inga små sparvpapegojor idag. För mig var det lite förvirrande att vi hade grå jako där men att det var en amazon som heter Jacko (och Jacko är en hona).

Nemo visade sin lekfulla sida och sysselsatte flera människor i taget. Klossar skulle flyttas och muggar skulle undersökas, gärna med klossar. Doppler hade som vanligt fattat vad efterledet flygning betyder och motionerade flitigt. Han visade också att man kan flyga iväg med sina leksaker för att få vara i fred.

Goya briljerade med att visa sina tricks. Markering, snurra runt och ”high five”. Jag tycker fortfarande att det ska heta ”high four” när fåglar gör det. Annars satt amazonerna mest och myste idag.

Vi människor pratade, fikade och hade trevligt. Vi diskuterade underliga djur, bl a näbbdjuret och en prickig zebra. Jeanette berättade också om en djurpark i Danmark som hade blåstrupiga aror. Jag blev bara lite avundsjuk.

Nästa friflygningsmöte är dagen efter Stephanies kurs, 20 oktober. Det blir en hektisk helg. Vi ses då,

Maria