Friflygning den 19 maj 2019

Dagens friflygning hade bra uppslutning. Vi var nitton personer och tolv fåglar. Kul att vara tvungen att sätta fram fler bord och stolar.

I vanlig ordning var det flest amazoner, sex stycken. Dagen bjöd också på en liten överraskning, Rocky och Meya som kom med matte Malin och husse Janne. Meya har varit lite krasslig men efter ordentliga undersökningar av veterinär konstaterades att hon nog är allergisk. I vilket fall som helst är hon kärnfrisk. Rocky var lugnare än vanligt men kärvänlig ändå. En glad överraskning var också att Nemo mår bättre. Klara berättade att tre nya, fina, fjädrar är på gång. Om några månader kanske han kan visa de andra fåglarna vad friflygning egentligen betyder. Idag passade han på att bonda med Doppler. De som flög mest var Ellie och Iris, Bettans undulatsystrar. Hon kom med dotter Charlotte och barnbarnen Linnéa och Moa.

Jeanette kom med familjen och Jacko och Polly. Idag fick Polly komma ut också, och hon skötte sig utmärkt.

Goya fick stanna kvar utanför ett tag så att Yoshi kunde få komma ut och visa hur lugn och trevlig han verkligen är. Sedan bytte de roller så att även Goya fick komma ut, efter att set gjorts ett mycket ljudligt försök att ha dem ute samtidigt.

Efter fika och allmänt gemyt var det dags att avsluta. Ebbe har bestämt sig för att transportburen är hemsk och ville inte gå in men till slut fixade det sig också.

Jag har säkert glömt hälften men tack, alla ni som var där, för ett heltrevligt möte. Vi ses på friflygningen efter sommaren.

Ha en skön sommar,

Maria