Friflygning december 2015

Söndagen 6 december var det dags för friflygning igen. Det märktes på antalet deltagare att vi är nära jul. Kanske Gorm och Helga hade med det hela att göra också men vi var bara elva personer där. Och åtta fåglar, varav fem amazoner.

Alla fikar

Vi började med att fika och efter en stund åkte fikat in i kylen. Detta för att Rocky var där. Även Malin, Janne och Meya förstås men Rocky märks mest. Rocky som älskar mat och människor, ju mer och ju fler ju bättre. Nu mår ju ingen ädelpapegoja bra av fel mat, därför åkte fikat in i kylen så Rocky kunde komma ut utan fara för toetapping. Och sedan var cirkusen igång.

Rocky gillar mat

Eftersom maten var borta fick vi nöjet att träffa Rocky nästan allihop. Även föreningens fotograf, Leif, fick närkontakt.

Rocky och Leif

Bettan hade pysselhörna med alla som ville. Där kunde man göra leksaker till fåglar. Lena gjorde sitt livs första leksak till Goya och var mycket stolt. Maja var där och även Linnea jobbade på, påhejad av Rocky.

Linnea får hjälp med pysslet

Också Lisbeth fick bra hjälp av både Rocky och Maggie.

Bettan pysslarPysselhjälp

Maggie är Elisabeths nya, en blåpannad bebis på sex månader som var med för första gången. Hon var en liten tuffing som inte har några problem att ta plats. Lenas huvud var ett bra ställe att sitta på, när man inte pysslade, och Lenas hårspännen försvann med Maggie när hon smet med sitt byte.

Lena har fullt upp

Maggie höll igång medan Mimmi tog det lugnt ovanför kylen.

Mimmi på kylen

Även Janne tog det lugnt med Meya efter en häftig start då han hade Goya, Yoshi och Meya att underhålla.

Janne och Meya

Rätt var det var kom Robin, Folkes och min äldsta son, in för att säga hejdå. Han läser på högskolan i Skövde och hade bråttom till sitt tåg. Han hann inte in genom dörren förrän Rocky hade fattat tycke för honom. Där satt Rocky som ett frimärke medan Robin sade hejdå. Problemet började när Robin var tvungen att gå och Rocky ansåg att de hade bondat för livet. Till slut hittade Rocky någon annan att älska och Robin försvann för att åka till Skövde.

Yoshi har fäst sig vid Goya och han var svår att hålla på avstånd. Lena hade stundtals ganska många amazoner på sig men det gällde även för mig.

Mian som sittpinne

Allt som allt en liten, men mysig, friflygningsdag.

DSC_0629DSC_0630

DSC_0632 DSC_0638

DSC_0664

Jag längtar redan till nästa gång, efter nyår, Maria