Friflygning 2018-01-21

Till den första friflygningen på året kom Maria och Folke, Rita, Malin och Janne, Amanda, Elona, Isabelle och Lena samt fåglarna Filur, Nisse, Meya, Ebbe, Rocky, Charlie och Goya.
Det var så roligt att träffas igen efter juluppehållet och som vanligt roades vi av Charlies galna upptåg.

Rocky pratade med alla och var lika charmig som alltid, medan Meya, Filur och Goya knappt lämnade sina respektive hussars och mattars axlar. Goya kom direkt från en veckas samvaro med Yoshi och var nog ganska trött.

 Att det var tre amazoner med märktes inte alls – alla tre var stillsamma, tysta och snälla. Det var så att vi började fundera över om de verkligen var amazoner?

Dagens första diskussionstema var hormonfåglar. Amanda, som nu har blivit ägare till Ebbe ”på riktigt”, har fått erfara hur amazonhannar kan ändra humör plötsligt och vi pratade mycket om förändrade beteenden i allmänhet och i samband med hormonperiod i synnerhet. Det kom fram många intressanta synpunkter och exempel.

Efter en demonstration av och diskussion runt s.k. ”dildopinnar” och kloklippning var det till slut dags att samla ihop sina respektive fåglar i deras burar och bege sig hemåt igen.

  

Vi ses igen den 4 mars då det är friflygning igen.

/Lena