Friflygning 20170827

Söndagen 27 augusti var det dags för höstens första friflygning. Som vanligt samlades vi i lokalen på Konsertgatan, släppte fångarna – förlåt fåglarna – fria, fikade och pratade. Dagens tema var burstorlekar och burinredning.

Femton personer var vi, inklusive Bettans två barnbarn Linnea och Moa.

 

 

 

Nio olika fåglar, från Bettans undulat Elvira, via Elonas parakiter Tyler (svarthätteparakit) och Charley (barrabandparakit) till Ritas triton Java och, Bengans maffiga Miranda. Bengan och Miranda promenerade från Guldheden till Konsertgatan, bra gjort.

 

 

Då det bara var två lugna amazoner med, Goya och Filur, blev det en relativt tyst och lugn träff. Goya tog sig en riktig flygtur, till allas överraskning. Lena hade med sig en ställning som fåglarna kunde sitta på och från den flög Goya tillbaka till Lena och landade riktigt bra. Även Filur var ute och rörde sig lite mer än vanligt.

 

 

 

 

Elvira var en riktig yrhätta och flög överallt. Hon var den enda som fick plats mellan gardinstången och taket. Där satt hon allt som oftast och spionerade på oss andra. Rocky och Meya var också med. Rocky var överallt där det tuggades, som vanligt. Och som vanligt, när Rocky är med, åkte fikan in i kylen för att undvika toe-tapping.
Richard och Isabella kom också dit. De funderar på att skaffa fågel och har haft kontakt med Lena. Välkomna in i fågelnördarnas värld. Hoppas att vi inte skrämde er.

Nästa friflygning blir den 17 september. Bara inte fågelinfluensan slår till igen!