Friflygning 19 april 2015

Så var det dags för vårens sista friflygning. Dagen till ära kom Hobbe och sålde leksaker till oss(egentligen till våra fåglar, men vi ägare får stå för fiolerna).

Jag räknade till ett tjugotal personer och sexton fåglar. Ny för dagen var Elisabeths kompis, Ingmarie med sin grå jako, Jackson. Välkomna. Dessutom hade Bettan med sig Molle och Elvira som fick komma ut och flyga. Anna hade också med sig två av sina undulater, förutom Dexter, så det börjar bli många av dem.

Som så ofta var det många amazoner, sex stycken. De är alltid livliga och det märks när de blir fler. Ritas kakaduor märks också, vilka röstresurser. Den tystaste av fåglarna är nog Miranda, men när hon flyger så sätter alla de andra igång, också. Panik. Java lyckades klämma in sig mellan kylskåpet och taket, någon kraschade på golvet och undulaterna och Nisse flög varv på varv innan de vågade landa. Tala om friflygning. Efter en stund lugnade det ner sig även om Glen snedtände och ville ha Goya för sig själv. När alla fåglarna hade lugnat sig kom Filur igång och busade. Han ville väl visa varför han heter Filur.

Vi människor fikade, pratade, tittade på leksaker och köpte. Själv köpte jag för sexhundra kronor!

Det blir bröd och vatten till nästa löning.

Tillslut sade vi tack för den här gången. En riktigt trevlig friflygning var till ände men det kommer fler till hösten.

På återseende, Maria