Familjen Ahlström

Familjen Ahlström består av pappa Folke, mamma Maria, pojkarna Robin och William och amazonerna Gojan och Filur.

Det är åtta år mellan pojkarna, men sämjan är stor.

 

Av oss, är tre GBF-medlemmar: Folke, Maria och William.

 

Dessutom finns hästen Simon med, men han står i stallet i Mölndal.

 

 

Folkes livsintresse är, förutom familjen förstås, segling, och i familjen ingår en Ohlson 29:a.

Jag, Maria, har haft amazon sedan 1970, då Felipe dök upp.

En viltfångad, traumatiserad venezuelaamazon, som köptes som blåpannad. Att han var venezuela-amazon tog jag reda på själv, genom att titta i böcker. Han var storsint nog att tolerera att Folke kom in i gemenskapen, även om förhållandet aldrig blev hjärtligt. Han var dock mutbar: rostat bröd, kokt potatis och ostbågar, t.ex. Felipe behöll vi tills vi var tvungna att ta bort honom härom året. Han blev aldrig helt handtam, vi visste inte hur man skulle göra och när vi köpte honom fanns ingen information att få.

 


Filur köpte vi av Peder Jonsson. Han kom hem till oss när han bara var lite drygt tre månader, en liten dunboll som utvecklades till en grann gulnackad amazon. Han är väldigt aktiv, och då menar jag väldigt. Personligen tror jag att han har några procent fladdermus-papegoja i sig, för han tillbringar mer tid upp och ner, än rättvänd.

Efter ett litet tag flyttade Gojan in till oss, han var i det närmaste hemlös. Han är en äldre, stillsam venezuelaamazon. De sade att han inte var handtam, men det brydde sig inte Gojan om. Han kröp snabbt upp på allas våra händer. Han har på sista tiden börjat leka igen, kanske inspirerad av Filur.

Nästa inköp på listan är två Katarinaparakiter. Mer om detta följer …