Besök hos Björg och Olle (rapport från Maria)

Vi var fyra förväntansfulla medlemmar från fågelföreningen som åkte för att besöka Björg och Olof. Med bara två GPS:er och en vägbeskrivning ifrån Hitta.se gav vi oss modigt iväg.

Trots den magra utrustningen hittade vi dit redan på fjärde (eller var det femte?) försöket.

 

Väl där fick vi hälsa på några fågelpar som satt i utomhusvoljärer, några av dem hade befruktade ägg i holken. Spock, Jultomten, Putte och de andra gjorde sitt bästa för att få vår uppmärksamhet. De lärde sig ljud och visselmelodier av varandra och var allmänt charmerande.

 

Sedan gick vi in för att träffa bebisarna. De var födda i maj och tre stycken, en hane och två honor. På bilderna här nedan håller vi de ungar som var födda i början av april, alltså ca 3 månader gamla.

 

Alla tre var ganska coola och fick komma ut och hälsa på oss. Jag har själv alltid trott att jakos är ganska nervösa inför nya människor, men det var inte de här tre. Ljuvligare fågelbebisar finns nog inte. Tur att alla tre är tingade, annars vet jag inte vad som hade hänt.

 

 

 

 

Efter en stund slet vi oss motvilligt från våra nya älsklingar, men Björg och Olof bjöd oss på en underbar fika med kaffe och hembakat som tröst.

Efter en jättetrevlig kaffestund, satte vi oss i bilen och återvände till Göteborg. Den här gången hittade vi på första försöket.

Tack, Björg och Olof, för att vi fick komma

Rita, Lisbeth, Folke och Maria

 

P.S. Det finns möjlighet för fler att komma på besök. Unga jakor behöver träffa främmande människor för att tränas och det finns tid kvar tills dessa tre flyttar.

Dessutom finns det nya på återväxt. D.S.