BAPrun den 6 juni 2023

Den 6 juni var vi inbjudna av ÖFF att delta i ett event på Åby. Det visade sig vara en mc-träff, även med bilar, superhjältar, Storm Troupers(från Star Wars), grillar och försäljningsstånd. En glittrig kvinna på styltor sågs även i mängden. Vi började kvällen innan med att hjälpa våra skånska vänner att smälla upp en jättevoljär.

 Dagen efter började klockan nio med att vi släppte ut våra fåglar för att de skulle vänja sig vid miljön. Besökarna skulle släppas in klockan tio. De skånska gojorna flög runt men de göteborgska satt fast på sina mattars/hussars axlar. Några korta flygturer vågade sig några av våra fåglar på, men inte så långa. Så roligt det skulle vara om vi hade något liknande i GBF, så våra fåglar får vänja sig vid detta.

Trots att voljären var tjugo meter lång och fyra meter bred, så blev det trångt. Det var massor av besökare som kom och besökte oss. Många barn fick ha en papegoja på axeln eller på armen, för första gången. Mobilkamerorna gick varma. Ibland fick någon fågel nog och då fick den vila sig och äta eller dricka i sin transportbur, i fred. Det var en varm dag så det gällde att erbjuda vatten eller frukt till de bevingade stjärnorna.

Folke räknade antalet fåglar men tappade räkningen vid tjugo. Bland annat kan vi räkna upp moluckkakadua, liten gultofskakadua, grå jako, solfjäderpapegoja, mörkröd ara, blågul ara, solparakit, dvärgara(har tyvärr glömt vilken sort, men de var roliga att möta), ädelpapegoja(hela fem stycken) och flera sorters amazoner.

Det var fantastiskt roligt att delta, men det roligaste var att lära känna människorna i ÖFF och deras härliga fåglar. Ett stort tack till Benny, Annika, Rickard, Emma, Gittan, Kalle och alla ni andra, ingen glömd. Fåglarna ska vi heller inte glömma att nämna, Svea, Harry och Sally, Molly, Kalle, Smilla m. fl. Även vi från Göteborg, som deltog ska nämnas. Jeanette, Nova, Lena, Sara, Bengan, Cecilia och Christer kom med sina fåglar. Tack till er också, som ställde upp och visade vilken rolig hobby vi har.

Vid pennan, Maria