Årsmöte den 29 januari 2023

Vi var tretton personer som kom till årsstämman. Vi började med själva stämman, som gick smidigt och snabbt. Efter att föreningen hade blivit färdig med årsstämman var det äntligen dags för dagens höjdpunkt. Vi fick lyssna på Mohammad Chaddad när han berättade om kanariefåglar.

   
Förr fanns kanariefåglar i många hem men nu för tiden är den ganska ovanlig. Alla kanarier härstammar från den vilda kanariesiskan. Den är brungrön med gula inslag och ganska oansenlig. Storleken är mellan tio och femton centimeter. Vissa raser kan dock bli sjutton till tjugosju centimeter. De är främst fröätande men behöver tillskott av grönfoder. Aveln har pågått i flera hundra år och ur den har man avlat tre huvudlinjer: sång-, färg- och formkanarier. Alla dessa finns sedan i många olika raser.


Efter att ha berättat lite om hur man sköter dem och hur man kan korsa dem, utan att förlora kvalitet, så visade Mohammad bilder på olika varianter. Där fanns bilder på riktiga rariteter som t.ex. lizard. Sist fick vi höra exempel på olika sorters sång.

Efter detta gick vi ner och fikade. Tack, ni som kom, och framför allt tack till Mohamad.

Vid tangenterna, Maria